Haber

Kılıçdaroğlu altılı masanın adayı mı? Karamollaoğlu’ndan dikkat çeken çıkış: Olursa…

Flaş Haber:Millet İttifakı’nın adaylık bilmecesindeki düğümün çözülmesine sayılı günler kalırken, altı partiden de yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa seçimi kazanacağını söyledi.

Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu’nun da şunları kaydetti: “Ben Kemal, geliyorum”Sözlerinin aday olmaya niyetli olduğunu gösterdiğini vurguladı.

6 kişilik masanın adayı Saadet Partisi’nin 13 Şubat’ta ev sahipliğinde yapacağı toplantının ardından belli olacak. Karamollaoğlu, toplantı öncesi ittifak liderleriyle adaylık görüşmelerini yürütüyor.

Fox TV’de soruları yanıtlayan Karamollaoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“(Altılı tablo tarafından desteklenen adayın kazanmama şansı var mı?) Her zaman binde bir şans bırakıyorsun. Yüzde 99, altılı masanın gösterdiği aday kazanıyor.

(Ya o isim Kemal Kılıçdaroğlu ise?) Her kimse. Önemli olan bu görüşü pekiştirmektir. Herkes ‘evet, falanca kişi aday gösterilirse kazanma şansı diğerlerinden daha yüksek’ şeklinde bir kanaate sahip olacaktır.

(Kılıçdaroğlu’nun “Ben Kemal geliyorum” sözleri adaylık mesajı mı?) Sayın Kılıçdaroğlu şimdiye kadarki sözleriyle böyle bir dilek ve niyeti olduğunu ortaya koymuştur. Ancak sonuçta bu karar altı partinin başkanlarının bir araya gelerek alacağı bir karar olacaktır. Kayıt altına alınmadan yüzde 100 demek doğru olmaz. Ancak, bu çok açık ve net bir niyet beyanıdır.

(Güçlendirilmiş başkan yardımcısı diye bir şey var mı?)Elbette alınacak kararlarda altılı masadaki liderlerin görüşü mutlaka Cumhurbaşkanı tarafından alınacaktır.

Seçimden sonra bu mekanizma nasıl işliyor? Ona bakacağız. Günün kurallarında.

Bakanlıklar nasıl bölünecek? Alınan oylara göre her partiye bir bakanlık verilebilir. En azından bir partiye bir bakanlık veriliyor ve verilmesi gerektiğine dair bir anlaşma var.

Mecliste çoğunluk sağlandığında buna göre komisyonlar oluşturulur.

(Saadet Partisi hangi bakanlıkla ülkeye hizmet etmek istiyor?) Herhangi biri. Her bakımdan grubumuza sahibiz. Ekonomi, eğitim, adalet veya dış politika olsun. Her konuda kendi grubumuzu kurup işletmeyi yürütüyoruz. Ama iş bölünmeye gelince, anlaşacağız. Oturuyoruz, anlaşıyoruz.

(Listeler nasıl hazırlanacak? Saadet Partisi CHP listelerinde olacak mı?) Artık böyle bir şey hakkında konuşmanın bir anlamı yok. Herkes bir merkeze geliyor, taşra ve taban bir merkeze geliyor demek değildir. İttifaklar başka bir bahistir. Taraflar ortada yapılan özel görüşmelerden sonra belirlenir.

(Cumhurbaşkanı aday olabilir mi?) Mevcut yasalarla Cumhurbaşkanı’nın Anayasa çerçevesinde yeniden aday gösterilmesi söz konusu değil. Tarafsız hukukçulara göre Tayyip Bey’in yeniden aday olması pek mümkün görünmüyor. Onlara göre yasa çıkarmak sıfır noktasıdır. Neden kanun haline getirmediniz? Sayın Cumhurbaşkanı Meclis’e girerken ‘Kimse kendi partisinden de olsa iki kere başkanlık yapmasın’ dedi. Nasıl değişti? Ne oldu da şimdi her şey değişti?”

haber-yuregir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu