Teknoloji

Sony, beklenen yeni amiral gemisi telefonu Xperia 1 V için yine aynı hatayı yapacak mı?

Sony’nin amiral gemisi telefonları genellikle aynı iki ana sorunla karşılaşır: Biri fiyat, diğeri ise duyurulduktan çok sonra satışa çıkmalarını sağlayan lansman programı.Ne yazık ki, bunlardan en azından ikincisi, Sony Xperia 1 V ile devam edecek gibi görünüyor.

Çin sosyal medya sitesi Weibo’da yazan Zackbuks’a göre Sony Xperia 1 V, bu yıl Sony Xperia 1 IV ile yaklaşık aynı zamanlarda piyasaya sürülecek. Spesifik olarak konuşursak, Mayıs ayında duyurulabilir ve Haziran ayında satışa çıkabilir.

Bu takvim kulağa o kadar da kötü gelmeyebilir. Ancak dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Her şeyden önce, geçen yıl Mayıs ve Haziran aylarındaki belirli tarihler, Sony Xperia 1 IV’ün duyuru ile lansman arasında bir aydan fazla olduğu anlamına geliyordu ve bu yalnızca İngiltere için geçerliydi. ABD’li kullanıcılar ise telefonu ancak Eylül ayında satın almaya başlayabildi.

Zackbuks burada muhtemelen Çin tarihlerinden bahsediyor ve tipik olarak Sony’nin amiral gemisi telefonları Çin’e ve Japonya’ya gönderiliyor. Örneğin, Sony Xperia 1 III, 2021 Haziran ayının başlarında Çin’de satışa çıktı. Ancak, ABD veya İngiltere topraklarına Ağustos ortasına kadar giremedi.

Bütün bunlar, Sony’nin nedense dünyanın çoğunu bekletmeyi sevdiği sonucuna vardım. bu ortaya çıkarıyor. Ancak aradan geçen zaman doğal olarak telefona olan ilginin azalmasına neden oluyor. Üstelik Sony’nin amiral gemileri piyasaya çıktığında gözler şimdiden yeni iPhone modellerinde.

Elbette bu takvim kesin değil, sadece bir iddia. Sony, Xperia 1 V’yi Haziran ayı başlarında küresel olarak piyasaya sürebilir ve bu kez herkesi şaşırtabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu